[ Új hozzászólások · Tagok · Szabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Betöltési Idő Csökkentése
DarkMau5 Date: Vasárnap, 2014-07-27, 18:56 | Message # 1
Klán: HAD
Rang: Főhadnagy
Offline
Betöltési Idő Csökkentése


Sokak szamara kellemetlen perceket tud a jatek okozni amikor a betoltesi ido tulsagosan hosszu, s sok esetben mar a csata javaban zajlik mire sikerul betoltenie. Tobb megoldas is szuletett mar arra, hogy hogyan is lehet csokkenteni a jatek betoltesenek az idelyet, melyet az alabbi bar reszben sorba vesszuk !

I. Megfelelo Rendszer

A jatek betoltesi idelye sokban fugg attol is hogy milyen szamitogepen jatszunk, hisz egy kozep vagy also kategorias gep keptelen lepest tartani egy felso kategorias gep betoltesi sebessegevel. Az elso es legfontosabb a szamitogepunk leheto leghamarabbi idon beluli tuningolasa (erdemes SSD vasarolni a jatek sebessegenek novelesehez), illetve fontos az operacios rendszerunk karbantartasa is (erdemes 64 bittes opercios rendszert hasznalni). Az opercios rendszer valasztasnal fontos hogy a Windows XP-tol ujabb opercios rendszert telepitsunk, ugyanis azok jobban kihasznaljak a az ujabb szamitogepeket !




II. Opercios Rendszer Problemak

Abban az esetben ha egy kozepkategorias szamitogeppel rendelkezunk fontos hogy figyeljunk az opercios rendszerunkre, ugyanis tobb hatterben mukodo kulfele program \ szolgaltatas is csokkentheti a jatek betoltesi idelyet. Erdemes informaciot gyujteni arrol hogy milyen a hatterben futo szolgaltatasokat erdemes kikapcsolni, ahoz hogy jobb sebesseget erjunk el (pl. SuperFetch (Elotoltes) ! Ha nem vagyunk igenyesek az opercios rendszerunk kinezetere, akkor az opercios rendszerunk kinezetenek kikapcsolasaval is nyerhetunk egy kis plussz energiat !



III. Egyeb Progamok Altal Okozott Problema

Termeszetesen nem eleg az hogy az opercios rendszerunket minimalizaljuk, hisz sok esetben a hatterben futo programok okoznak problemakat. Azok a jatekosok akik a jatekkal egyidoben a hatterben kulfonfele webbongeszot hasznalnak, tobb alkalommal is talalkoznak betoltesi problemakkal. A fo oka ennek az az hogy a webbongeszok igen nagymennyisegu memoriat hasznalnak fel, foleg akkor ha tobb lap is megvan nyitva egyszerre (illetve az elotoltesi funkcionak is koszonhetoen). Am nem csak webbongeszo lehet a problema, hisz sok esetben a bongeszoben futo kulonfele plussz szolgatatas (pl. AddBlock) hasznal fel nagy mennyisegu memoriat. Erdemes tehat a webbongeszot kikapcsolni ha nyugottan szeretnek jatszani ...




IV. A Jatek Karbantartasa

Erdemes figyelembe venni hogy mint a legtobb program igy maga a World of Tanks is rendelkezik elotoltessel, melynek nagy reszet a merevlemezrol nyeri. A regebbi elotoltesi adatokat mindig lehet torolni (ha kileptunk a jatekbol), igy ezzek is lehet novelni a jatek prioritasat ( CTRL + Windows Gomb | Run | %appdata%\wargaming.net\WorldOfTanks (itt mindent lehet torolni, a "preferences" nevu file-t kiveve). Ezen megoldas melett, termeszetesen erdemes legalabb 2-3 havonta ujratelepiteni a jatekot ! Fontos megjegyezni hogy minel tobb mod van a jatekban, annal jobban noveli a jatek betoltesenek idelyet  ... 

MuldR Date: Vasárnap, 2014-07-27, 21:10 | Message # 2
Klán: HAD-M
Rang: Alezredes
Offline
II. Opercios Rendszer Problemak 
Ehhez annyit tennek, hogy a Windows 8.1 el ovatosan. Van benne valami halozati bug ami a DNS reszt erinti, MS a forumokon anyazo tomegeknek se ir semmit, Egyetlen javaslat az volt, vegyel ujabb routert, mert a legujabbakkal jol megy. Idonkent nem talalja a WOT szervereket (ugyanabban a pillanatban a lanon mellettem levo Win7 es gepen tokeletesen megy).
Szal ha nem muszaj a Win 8.1 akkor ne. Win 8 alatt nincs ez a gond.
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

World of Tanks

World of Warplanes

WoTEurope

World of Warships

WoTEurope