[ Új hozzászólások · Tagok · Szabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Tankok története
ismeretlen13 Date: Szombat, 2012-09-29, 10:17 | Message # 1
Klán: Nem besorolt
Rang: Őrmester

A szovjet hadsereg, miután felismerte a német példákból, hogy bármely harckocsi alvázára építhető bármilyen más fegyverzet, gőzerővel dolgozott minden harckocsialváz egyéb hasznosíthatóságán.

Edited by:ismeretlen13 - Szombat, 2012-09-29, 10:23
kumisz Date: Szombat, 2012-09-29, 12:15 | Message # 2
Klán: HAD-M
Jó cikk, tetszett :)

Annyit tennék még itt hozzá, hogy a 152-es tarack töltése nem csak a nehéz gránát miatt volt lassú, hanem az osztott lőszer alkalmazása miatt is.
ismeretlen13 Date: Szombat, 2012-09-29, 14:06 | Message # 3

A SU-76 (SzU-76, Szamohodnaja Usztanovka, vagyis önjáró löveg) a Szovjetunió első igazi páncélvadásza volt. A T-70 harckocsi megnagyobbított alvázára építették, és egyszerű konstrukciója miatt a T-34 harckocsi után a második legnagyobb számban készült orosz harcjármű volt a II. világháború alatt.

Edited by:ismeretlen13 - Szombat, 2012-09-29, 14:06
Wildwiesel Date: Szombat, 2012-09-29, 14:24 | Message # 4
Rang: Külsős
Nem rossz, sokaknak tudsz ezzel ujjat mondani, talán egyszer nekem is :P mivel WWII buzi vagyok mióta az eszemet tudom és főleg hogy Ruszki párti, örültem ennek a cikknek :)
ismeretlen13 Date: Szombat, 2012-09-29, 14:37 | Message # 5
Úgy tervezem hogy 1.x az orosz ágat szemléltetem mert van történetük és a fele nem csak papíron létezik :) mostantól sorba haladok a Tehc treen . Azokat a tankokat viszont ki hagyom ami eredetileg nem orosz ... szóval csörcsil meg matilda itt nem lesz :)
meg a közeljövőbe végzek az egész tech treevel akkor ramdom érdekes tankokat is fogok elemezni :) pl: Type 4 japán tankot :)amik szaftos sztorival rendelkeznek :) előfordul hogy valamit ki hagyok de azt a fanatikus sasszeműek majd pótolják :)
Kasatka76 Date: Szombat, 2012-09-29, 15:49 | Message # 6
Jó sorozat lesz, csak így tovább.
Wildwiesel Date: Szombat, 2012-09-29, 18:28 | Message # 7
Mehet, hátha mondasz majd újat ;)
kumisz Date: Szombat, 2012-09-29, 18:39 | Message # 8
OFF: Ismeretlen, tudod ha a németek nyerik a második világháborút, az ő tankjaik se papíron léteznének :) (bocs, de ez nagyon szemet szúrt)
ismeretlen13 Date: Szombat, 2012-09-29, 19:35 | Message # 9
Hogy ne tudnám :) Én b@szot nagy Német fan vagyok :D csak ugye nem volt nekik eséjük szarni a tankot mint az oroszoknak :D De ahoz képest is mekkora nagy nevű tankokat csináltak... Pl: TIGRIS, Királytigris, MAUS , Elefant "ferdinánd" , STUG, HETZER, PzIV E,F,G,J, SIG, HUMMEL, Pak 8.8, ME262, Fokewulf, focke wulf 190, Dopel Decker, heinkel 111, pack 75, MG 42, MP40, MP44, Kar98, panzerschreck, panzerfaust és ezek most fejböl :D mivan ha utána nézek :D
És 1 dolog ami b@szot nagy respek nekik! Hogy egyik böl se volt sok és így is ekkora hírnevet szereztek. Mert kiváló mérnöki munkával oldották meg ... Most akár egy bármilyen repülő tank fegyvert vess össze a amerikai M3 lee vel bármelyik kategóriával ... Hát nem hogy kinézetre de hatékonyság ba is üti ... Míg M3 lee ket behozták afrikába 600 DB addigra 150 tigris hoztak be a németek és akkor már rég nem modern tank volt a tigris ... hanem egy átlag típus ... és a M3 leek meg vadonatúj fejlesztés... utána a Sherman jött na az is anyit ért.. nézetek meg 1 dokumentum filmet az Afrika corps rol ... németek negyed anyi német volt ott mint Britt és francia páncélos ... és így is MAJDNEM meg nyerte Rommel a csatát azér.. ez hatalmas elöny ... Azt itt a játékba szart se ér a tigris meg a JgPanzer IV ...
DE ezt most felejtsük el ... ne is válaszolj rá mert eljön majd annak is az ideje hogy a Német tankokról írok pár cikket de hidjétek el ... nem lesz rövid :) amúgy ara gondoltam hogy ha kimerülünk a tank témából MAJD! akkor előveszünk híres Tábornokokat pilótákat :) ha ezt betanuljátok amit én itt írok majd nektek akkor ha tőriből a 1-2. WW húzzátok tételnek akkor 5. sel érettségiztek :) de de ez itt pont és este tízkor neki álok a SU-85-röl szóló cikket megírni :)"adig meg szerzem a IS-3 mat :D"
kumisz Date: Szombat, 2012-09-29, 19:52 | Message # 10
Jó, jó, nem azért írtam :D
Wildwiesel Date: Szombat, 2012-09-29, 20:14 | Message # 11
Én mindent aláírok amit mondtok, tényleg Afrikába le a kalappal a Róka előtt, megmerem kockáztatni nagyobb lángelme volt Zhukow-nál is.
A hadi technikáról annyit mondok a kelet-nyugat mindenki az ő tudósaikat csábította/rabolta el-fenyegette meg, szóval kiváló mérnökeik voltak, a hadvezetés az is jó volt, egy gond volt náluk, az a bajszos szobafestő xD.

Bezárólag, németnek érte meg lenni 39-től 43-ig...na jó az Észteknél 45-ben is, de megtudták volna nyerni. (nem hittem hogy valaha ezt lefogom írni, na ennyit arról hogy mindig is pártag akartam lenni xD )
ismeretlen13 Date: Szombat, 2012-09-29, 22:54 | Message # 12
SZU–85

A SZU–85 (oroszul: Самоходная установка / Szamohodnaja Usztanovka) egy második világháborúban hadrendbe állított szovjet páncélvadász, melyet a Tigris I és Párduc harckocsik ellensúlyozására fejlesztettek ki. A 85-ös szám a típus lövegének űrméretére utal.

Edited by:ismeretlen13 - Szombat, 2012-09-29, 23:10
ismeretlen13 Date: Szombat, 2012-09-29, 23:15 | Message # 13
Holnap újabb 3 tank jön :) SU-100, SU-152, SU-100m1 "lehet hoyg a SU-100 és a SU-100m1 egybe írom ha nagyon összefügnek :)"
A tech treen fentről lefele fogok végig menni így a következő nagy ág a Szovjet közepes tank ág.

Ezután napi 1 tank ismertetés lesz hétvégenként meg napi 2
ismeretlen13 Date: Vasárnap, 2012-09-30, 09:24 | Message # 14
SU-100

AcE_CSFFCSK Date: Hétfő, 2013-07-01, 16:28 | Message # 15
Klán: HAD
Rang: Dandártábornok
Egy kis galéria a kijevi tankgyárról.
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: