[ Új hozzászólások · Tagok · Szabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
WN Statisztika
DarkMau5 Date: Szerda, 2015-01-14, 03:21 | Message # 1
Klán: HAD
Rang: Főhadnagy
Offline
WN Statisztika

A "World of Tanks" egyik leghiresebb merorendszere, amelynek feladata az hogy egy adott jatekos tudasat nyomon lehessen kovetni. A rendszer fokent egy adott jatekos tudasszintjen mutattja be, amely magaban foglalja azt hogy mennyit sebez, mennyire aktiv a palyan, illetve hany ellenseges jarmuvet iktat ki. A jelenlegi allaspont szerint a legfirsebb valtozata a WN rendszernek a WN8, ez kepes a legfrisebb es leghitelesebb informaciokat kimutattni.



A fejlesztok az utobbi idok soran tobb kisebb nagyobb hibat is talaltak az elozo valtozatu WN7-es statisztika kimutatoban, ahoz hogy ezeket a hibakat korrigialjak egy uj es korszeru rendszerre volt szukseguk, igy szuletett meg a WN8. Termeszetesen ahoz hogy tokeletesen megertsuk ezt a rendszert, eloszor is azt kell megertenunk hogyan mukodik, illetve milyen szerepet is tolt be. Fontos figyelembe venni hogy a WN statisztika mutato nem hasonlithato ossze (es persze nem osszetevesztendo) az atlag nyeresi ratioval, az EFF-el illetve a a PR (Performance Rating)-el. A WN statisztika mutato mukodeset tekintve egyszerunek mondhato, hisz egy adott jatekos teljesitmenyet mutattja be. Ami viszont itt ami megjegyezendo az maga a WN8 szerepe, ami nem mas mint a jatekos aktivitasa (mozgas, felderites, sebzes, illetve elleseges tankok likvidalasa) a palyan. Mielott valaki osszezavarodna a WN statisztika mutato nem szamitja bele a bazis vedest, tamadast es egyeb informaciokat, az kizarolag az EFF mutato altal ellenorizheto.

Ahoz hogy valaki a leheto leghatekonyabban tudjon fejlodni a statisztikajat tekintve, egyenileg is fejlodnie kell. Ez azt jelenti hogy a WN statisztika akkor kezd el igazan novekedni, hogy ha valaki a palyan is fokozottan kezd teljesiteni. Az utobbi idok soran tobb mitosz is szarnyra kapott azzal kapcsolatosan hogy a megfelelo statisztika eleresehez szukseges a megfelelo tank, ami termeszetesen valoban igaz. Erre a legmegfelelobb pelda az hogy ha osszehasonlitjuk az ARL V39-et illetve Hellcat-et, sebzes, mozgas, illetve felderites szempontjabol, az eselyek a Hellcat oldalan allnak. Igy nem kerdes az hogy bizonyos tankokkal sokkal konyebb feljebb tekerni a statisztikankat, de a tank melle a tudas is elengedhetettlen.

Az alabbi grafikon abrazolja mekkora teljesitmenyre van szukseg, egy nagyobb statisztika eleresehez !



Sokan szkeptikusan viselkednek a WN statisztika mutatoval szemben, igy meg a legujabb (es egyben a legszigorubb) WN8-as statisztika mutatot sem fogadjak el. Figyelembe kell azonban venni azt a tenyt hogy a WN statisztika olyan mint egy ujlenyomat, nyomon koveti a jatekost es minositi azt. Ha osszehasonlitunk egy 2.800 WN8-al rendelkezo jatekost egy atlagos 1.000 WN8-al rendelkezo jatekossal, vilagos hogy 2x tobb esellyel nyeri meg a nagyobb statisztikas jatekos a csatat mint az atlag. Ha csataban talalkozunk egy joval tapasztaltabb es jobb statisztikaval rendelkezo jatekossal erdemes segiteni neki, egyreszt tanulhatunk tolle masreszt sokkal nagyobb esellyel nyerjuk meg a csatat.

A statisztikak (jatekos szinten) besorolasat az alabbi tablazaton lehet kovetni !



Ahoz hogy legjobb teljesitmeny kepesek legyunk elerni jo ha tudjuk milyen elvarasi szintek vannak eggyes tankoknal, ezen elvarasi rendszert lehet ellenorizni az Elvarando Statusz Matrix oldalon itt. Ez a rendszer bemutattja azt hogy egy adott jarmuvel milyen szintek kell teljesiteni, ahoz hogy a statisztikank a leheto legjobban novekedjen. A WN statisztika jelzo periodusos frissitesi rendszerrel rendelkezik, ami azt jelenti hogy adott idokozonkent (kb.5 - 10 ora) autoamtikusan frissiti a legutobb elert eredmenyunket.

Statisztikakat ellenorzo oldalak lsitaja !

NoobMeter

WOTINFO.NET

Wot-Life

Aki bovebb informaciot szeretne megtudni arrol hogy milyen jarmure van szuksege jobb statisztika erdekeben illetve egyeb hasnos informaciokat szeretne megtudni, az latogasson el a kovetkezo forumreszre itt.
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

World of Tanks

World of Warplanes

WoTEurope

World of Warships

WoTEurope