[ Új hozzászólások · Tagok · Szabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Klán » Klánkódex » Klánkódex
Klánkódex
Ungorisz Date: Szerda, 2012-05-30, 14:55 | Message # 1
Klán: HAD
Rang: Adminisztrátor
Offline
Hungarian Armored Division klánkódex


Tagok felvétele a klánba

A klánba, legyen szó bármelyikről a három közül, csak olyan játékosokat veszünk fel, akiket előzetesen leinformálunk, megnézzük a WoT-os előéletüket. Amennyiben még nem merült fel fegyelmi vétség, kihágás, részleges eltiltás az illető ellen, úgy lehet róla szó, hogy belépjen.
Régi tagok újraaktiválása ennél valamivel egyszerűbb folyamat, mivel, ha csak nem szándékosan lett kitiltva a klánból, örömmel látunk ismét minden régi társat.
A felvétel módja az alábbi lépésekre bontható:
A jelentkező alaposan tájékozódik a HAD felől, majd valamilyen okokból megérlelődik benne az elhatározás, hogy közénk akar tartozni. Ha a toborzók rákérdeznek, ezt az elhatározását szavakba is képes önteni.
A jelentkező elolvassa, megérti és elfogadja ezt a Klánkódexet. A Klánkódex nem kívánságlista, hanem mindenkire kötelező érvényű alapszabályzat.
A jelentkező beregisztrál erre a weboldalra, a jobbra fenn található menüpontokon keresztül. A regisztráció során betűre pontosan ugyanazt a nevet használja, amivel a játékon belül is szerepel. A regisztráció során valós email címet kell megadni. A regisztrációnak akkor van vége, amikor a jelentkező ténylegesen be is lép a frissen elkészült felhasználói nevével és jelszavával.
A jelentkező letölti a TeamSpeak nevű multi-chat programot, telepíti a számítógépére. A TS telepítése során meg kell adni egy felhasználói nevet, ennek is betűre azonosnak kell lennie a játékbéli névvel. A TS használatához szükség lesz még a HAD szerverének címére és a belépési jelszóra, amelyet a klán weboldalának menüjében a teamspeak alatt található meg a regisztráció után.

Bővebb információ a TS-sel kapcsolatban (telepítési segédlet, beállítások, kezelési útmutató) a regisztráció után a Team Speak menüpontra kattintva érhető el.
A jelentkező a TS-re való belépés után megnézi, hogy a csatlakozni kívánt klán vezetői közül ki elérhető éppen, majd udvariasan megszólítja, és jelzi csatlakozási szándékát. Ha egyik klánvezetőt sem látni, türelmesen várakozik. Főleg az esti órákban van arra esély, hogy a klánvezetők a napi teendőik után feljöjjenek TS-re.
Alternatíva: megszólítani egy olyan TS-tagot,a kinek an eve mellett jobbra kis zöld avatar ikont látni. Ők hivatásos toborzók. Első körben azonban törekedni kell azzal beszélni, akinek a klánjába felvételt kér a jelentkező.
A további teendőkről a toborzó vagy klánvezető fog instrukciókat adni.

A tagfelvétel nem automatikus és nem jár alanyi jogon. A klánvezetők vagy toborzók bármikor dönthetnek úgy, hogy megszakítják a felvételi procedúrát, ha úgy találják, hogy a jelentkező nem felel meg bizonyos elvárásoknak. Ezt el kell fogadni, szerencsére nagyon ritkán fordul elő.

Viselkedés a klánon belül

A klánhoz való csatlakozás elsődleges célja egy kiválasztott, összetartó virtuális közösséghez való tartozás érzése kell hogy legyen. Minden klántagtól elvárjuk az aktivitást, a közösségi életet, a csapatjátékot.
Klántagjaink legyenek figyelemmel a fiatal játékosokra, a kezdő játékosokra és a hölgyjátékosokra. Azért, mert valaki még csak 12 éves, lehet jó ember, csak még sokat kell tanulnia. Attól, hogy valaki még csak most érez rá a játékra és sok olyat kérdezne, amit a tapasztaltabbak már magától értetődőnek vélnek, még lehet később kimagasló képességű játékos. Attól, hogy valaki nőből van, még nem kell megütközve tekinteni rá, lehet, hogy sokkal jobb vele szakaszban vagy CW-ben, mint egy férfiúval.
A klántagoknak kötelessége segíteni a klánjukat annak alapvető célkitűzéseinek sikeres megvalósításában:
HAD-A: utánpótlás-nevelés, gyakorlás, közösségi szellem kialakítása
HAD-M: magas szintű tankokkal való sikeres játék elsajátítása, rafinált trükkök, pályastratégiák
HAD: CW

WoT etikett klántagoknak

Nagyon fontos, hogy amint a neved után ott szerepel a HAD-A, HAD-M vagy HAD klánjelzés, a játékos közösség ez alapján fog azonosítani. Nem “Bélakirály a Grillével”, vagy “Tankkiller a T-28-cal”, hanem “Valami arc a HAD-ból” leszel. Éppen ezért nem szerencsés, ha bármilyen nyelven szidod a játékostársaidat vélt vagy valós sérelmeid miatt. Nem jó, ha ordenáré stílusban kommunikálsz. Nem toleráljuk, ha lépten-nyomon leidiótázod és lenoobozod a többieket, ha kigúnyolod az ellenfelet, ha sértegeted a többieket. Ugyanis ekkor nem magadat, hanem a klánt minősíted, a könnyen megjegyezhető klán nevet fogják összekapcsolni a viselkedéseddel, s nem a sokszor kiolvashatatlan becenevedet.
Ha valaki írásban téged inzultálna, hagyd figyelmen kívül, hiszen valójában nem tud neked ártani.
Ha valaki lökdösi, sebzi a tankodat, akadályozza a játékodat, hagyd figyelmen kívül, hiszen csak ennyit tud, valós sérelmet nem tud okozni.
Ha valaki felbosszant a játékon belül, hagyd figyelmen kívül és tedd tiltólistára, így kikapcsolhatod.
Ha idegesít, feljelentheted, de ez minden. Inkább lépj ki a játékból és kezdj egy új meccset, valószínűleg sohasem fogsz találkozni vele, vagy ha mégis, nagyon hosszú idő múlva.
Akit azon kapunk, hogy ez ellen vét, netán másokat provokál, azt figyelmeztetjük, ha ez nem használ, elbocsátjuk.

TS használat szabályai

A TS használata nem egy lehetséges opció, hanem kötelező teendő. Főleg, ha egy klánvezető, vagy a klánba tisztséget betöltő játékos kommunikálni szeretne veled, esetleg közös rendezvényen veszel részt.
A TS-en belül is légy udvarias és előzékeny. Ha belépsz egy szobába, ahol már vannak, köszönj elsőnek és kérdezd meg, nem zavarsz-e. Olykor előfordulhatnak véletlenül nyitva hagyott zárt ajtós vezetőségi megbeszélések.
Ügyelj rá, hogy ne gerjedjen a mikrofonod a hangszóróddal, ne visszhangozzon az egész csetszoba a te hangszóródon és mikrofonodon keresztül.
Ügyelj rá, hogy ha nem egyedül tartózkodsz a géped közelében, hogy a zavaró külső hangforrások ne hallatszódjanak be (lásd: Push to Talk).
Próbálj meg hangosan, tagoltan és érthetően beszélni, a magas hangú sipítástól vagy a mély motyogásról sokakat kiver a víz.
A Poke funkciót csak indokolt esetben használd, s ha lehet, még akkor se. Inkább legyél türelemmel.
A különféle TS rangok adományozása a klánvezetők és a TS rendszergazdák kizárólagos privilégiumai. Aki ezzel visszaél, az büntetésre számíthat, mivel e kis ikonok és a mögöttük lévő rangok informatív jelentéssel bírnak az értők számára.

Egyéb tudnivalók

A HAD klánrendszer legfőbb irányítói AcE_CSFFCSK, CassiusBlade és KOL.
A had.ucoz.net weboldal és a HAD TS szerverének adminisztrátorai: Montim. AcE_CSFFCSK és Ungorisz, The_Pho moderátor.
A HAD-ba főleg 18. életévüket betöltött jelentkezőket várunk, de indokolt esetben fiatalabbak is eséllyel kérhetik a felvételüket.
Biztosítjuk a folyamatos fejlődési lehetőséget a HAD-A-ból a HAD-M-be, a HAD-M-ből a HAD-ba.
Lehetőséget nyújtunk kisebb segítői, vezetői feladatok betöltésére. Mivel ezek bizalmi állások, ráadásul kvázi kihalásos alapon lehet őket elnyerni, csak komoly segítő szándék esetén osztogatjuk.
A CW mellett igyekszünk csapatokat szervezni a Wargaming.net által szervezett egyéb WoT-os versenyekre, eseményekre is.

A klánkódex mindenkire kötelező érvényű. Nem ismerete vagy hiányos ismerete nem mentesít a felelősség alól.


Edited by:ZKRobi - Szerda, 2013-02-27, 19:37
Fórum » Klán » Klánkódex » Klánkódex
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

World of Tanks

World of Warplanes

WoTEurope

World of Warships

WoTEurope